Vi har mottatt din søknad. 

Takk for påmeldingen, du hører fra oss snarlig om hvorvidt du får plass på kurset.  

Dessverre havner av og til e-post fra oss i spam-mail, så sjekk gjerne e-post-mappene dine. Ta kontakt på [email protected] dersom du lurer på noe.

Vennlig hilsen kursadministrasjonen hos Institutt for journalistikk

Slik lager du filmer som flyr i sosiale medier

Kursleder: Jon Terje Hallgren Hansen og Leif Arne Danielsen
Write your awesome label here.
Foto: IJ

Hold deg oppdatert på nye kurs!

IJ slipper kurs og andre spennende kompetansetiltak fortløpende. Meld deg på i dag og få alt i innboksen. 
Takk for din påmelding. Ha en fortsatt fin dag videre!

Programmet, oppgaver og innholdet i kurset

Hvorfor ta dette kurset?

For å lykkes med de korte filmformatene som brukes i sosiale medier må du være en fokusert historieforteller. På noen få sekunder skal du overbevise seerne om at din story er verdt å se. På dette kurset lærer du å produsere videoer som fungerer i de fleste sosiale kanaler. Vi jobber med hvilke historier som fungerer som korte filmer. Hvilke visuelle grep har effekt? Kan grafikk og tekst gjøre filmene dine tydeligere og forsterke historien? Hvilke fortellergrep kan du bruke?

Du får flere praktiske tips og oppgaver som utvikler deg som visuell historieforteller. Vi viser deg de viktigste verktøyene og hjelper deg med den tekniske produksjonen.

Kurset går over to intense dager og er en blanding av undervisning, workshop og individuell coaching.Som kursledere ønsker vi at du lykkes best mulig når du reiser hjem etter kurset. Derfor vil vi gjerne gi deg en oppfølgingsdag når du har laget noen egne filmer. Hva fungerte godt og hva kan gjøres bedre? Det er også mye læring i å se hva de andre kursdeltakerne har laget. Du bestemmer selv om du ønsker en slik oppfølgingsdag.

Dette lærer du:

  • Fortellergrep 
  • Hvilke visuelle grep som har best effekt
  • Teknisk produksjon

Praktisk informasjon

Deltagerne må selv ha med smarttelefon. Husk lader og ledig minnekapasitet på telefonen.

Det store flertallet av deltakerne på våre kurs har iPhone. Derfor må vi prioriter å vise iPhone apper i fellesundervisningen. Selv om skjermbildene mellom Android og iPhone er forskjellige, er prinsippene for redigering like. Så er du teknisk trygg på din Android og er vant til å forholde deg til nye apper, er du selvfølgelig hjertelig velkommen på kurset. Er du usikker så ta kontakt med kurslederne.

Frilansere og arbeidsledige som er medlem av Norsk Journalistlag har egne støtteordninger for deltakelse på IJ sine kurs. Les mer her >>

Kursledere

Leif-Arne Danielsen

Kursholder og fagmedarbeider hos IJ

BIO
Leif-Arne Danielsen er fotojournalist med bakgrunn fra avisen Tromsø. Han er ansatt som fagmedarbeider på Institutt for journalistikk, med ansvar for Instituttets kurs i foto og video. De siste årene har han fokusert på mobiltelefonen som journalistisk verktøy, til bilde og videoproduksjon. Leif Arne holder også flere kurs i research, bruk av digitale verktøy og datastøttet journalistikk.
Empty space, drag to resize

Jon Terje Hellgren Hansen

Kursholder og fotojournalist 
BIO
Jon Terje Hellgren Hansen er fotojournalist med bakgrunn fra Dagbladet, flere lokalaviser og magasiner. Han har vært leder for fotoavdelingen i Dagbladet og driver nå som selvstendig fotograf med både film og stillbilder. Jon Terje har vært tilknyttet IJ siden 2011 og holder jevnlig kurs i både film og foto. 

Ønsker du dette kurset til din bedrift? 

Kurs: Slik lager du filmer som flyr i sosiale medier

Trykk på knappen over for å gå inn i kursrommet. 
I kursrommet finner du praktisk informasjon, program og annet.