Vi har mottatt din søknad. 

Takk for at du søkte deg til vårt kurs. 

Du hører videre fra oss i løpet av kort tid. Hvis du lurer på noe annet, ta gjerne kontakt på [email protected].

Vennlig hilsen kursadministrasjonen hos Institutt for journalistikk!

SKUP og IJs graveskole 2024

Kursledere: Ola Haram, Verdens Gang, Ståle de Lange Kofoed, Institutt for Journalistikk og Krister Sørbø, Forsvarets Forum/ SKUP
 • Dato: 10.-12. april
 • Quality Hotel Tønsberg.
  SKUP konferansen arrangeres samme sted fra fredag ettermiddag. 
 • Kr 7 900
  Kurset er kun for deg som er medlem av eller kvalifiserer for medlemskap i en norsk presseorganisasjon.

  Frilansere og arbeidsledige som er medlem av Norsk Journalistlag har egne støtteordninger for deltakelse på IJ sine kurs. Les mer her >>

  Har du spørsmål, ta kontakt på [email protected].
Write your awesome label here.
Foto: Silje Endsjø

Hold deg oppdatert på nye kurs!

IJ slipper kurs og andre spennende kompetansetiltak fortløpende. Meld deg på i dag og få alt i innboksen. 
Takk for din påmelding. Ha en fortsatt fin dag videre!

Hvorfor ta dette kurset?

Graveskolen i Tønsberg er for alle, uansett om du jobber lokalt, regionalt, nasjonalt eller internasjonalt. På Graveskolen lærer du hvordan du utnytter AI-verktøy både til research, datainnhenting og dataanalyse for undersøkende journalistikk.

I tillegg til mye annet, blir det også praktisk rettede sesjoner med søkelys på innsyn, og hvordan du gjennomfører en gravesak fra A til Å.

Eksklusivt til Graveskolen: 

Henk Van Ess er supereksperten på informasjonsinnhenting, som nå har blitt en av verdens fremste på hvordan å utnytte AI til journalistisk research! Henk deler sine beste tips og triks i to timer på årets graveskole.
Dette er det eneste stedet norske journalister kan møte ham i SKUP-helgen!

Vi lover gode muligheter for praktisk jobbing, og et godt læringsmiljø, i en sosial setting, med hyggelige kollegaer fra hele landet. Dersom du skal videre på SKUP-konferansen i helgen, får du prioritert innsjekk på graveskolens siste dag.

Dette lærer du:

 • Hvordan du bruker KI-verktøy til research og datajournalistikk 
 • Å utnytte verktøy for verifisering av bilder og video
 • Hvordan gjennomføre et graveprosjekt fra A til Å
 • Hvordan du finner saker basert på offentlighet og innsyn

Kurset passer for: 

Alle som ønsker å bli en bedre undersøkende journalist, og som ønsker en oppdatering på effektive verktøy og metoder for gravejournalistikk.

Praktisk informasjon

Overnatting eller dagpakke ved Quality Hotel Tønsberg kommer i tillegg: Hotellpakken koster kr 6 530 og inkluderer 2 overnattinger i enkeltrom, 2 x frokost, 3 x lunsj og kaffepauser og 2 x dagens middag. Ønsker du å komme kvelden før kursstart koster dette kr 1 285 inkludert frokost. Deltakere som ikke ønsker hotellovernatting betaler i stedet dagpakke. Den koster kr 850 pr dag og inkluderer lunsj og kaffepauser. Opphold og dagpakker betales direkte til hotellet. 

Deltagerne må selv ha med: Ta med laptop, og sørg for at du har en aktiv googlekonto som du kjenner passord og brukernavnet til ved starten av graveskolen.

Kursledere

Empty space, drag to resize

Ola Haram

Kursholder og journalist, Verdens Gang
BIO
Ola har mange års erfaring som undersøkende journalist, og har blant annet reist mye i konfliktområder på jobb for NRK Brennpunkt, Novemberfilm, TV2 og nå i VG. I tillegg har Ola bidratt med stoff til flere internasjonale publikasjoner. Han har sittet i SKUPs styre, og har ledet graveskolen i flere år.

Ståle de Lange Kofoed

Kursholder og fagmedarbeider, Institutt for journalistikk
BIO
Ståle har ledet graveskolen sammen med Ola i mange år, og har dessuten vært en del av SKUPs graveteam. Han har holdt mange kurs for norske journalister, og på internasjonale gravekonferanser innenfor effektiv informasjonsinnhenting og dybderesearch på personer, firmaer og andre aktører. 

Krister Sørbø

Kursholder og fotojournalist i Forsvarets Forum/ SKUP
BIO
Krister jobber til daglig som fotojournalist i Forsvarets Forum. Han har tidligere arbeidet for E24 og VG. Krister har hospitert i Faktisk Verifiserbar, og han sitter også i SKUP-styret.

Kurs: + overskrift på kurset

Trykk på knappen over for å gå inn i kursrommet. 
I kursrommet finner du praktisk informasjon, program og annet.

Programmet, oppgaver og innholdet i kurset

Ønsker du dette kurset til din bedrift?