Skreddersøm: Skrivekurs med Asgeir Olden

    Kursleder: Asgeir Olden
   
 Hvor: hos dere eller på Pressens hus
 
  Kontakt oss for et pristilbud   
Write your awesome label here.

Foto: Tom Egil Jensen

Hvorfor egner dette kurset seg for din bedrift?

Uansett hvilket område du dekker, hvilke metoder du bruker, hvor mye du graver eller hvordan du intervjuer, så til slutt må du skrive den saken. Det aller viktigste arbeidsverktøyet for alle skrivende journalister er nettopp skriveferdighetene. Dette kurset er for redaksjoner eller avdelinger som ønsker å ta dette på alvor og ønsker å forbedre sin skriveferdigheter. 

Vi tilbyr en skreddersydd kurspakke som kan tilpasses redaksjonens spesifikke behov. Alt fra individuelle tekstgjennomganger, til tittel-kurs og til det store fortellerkurset. Ta kontakt med oss, så lager vi et opplegg som passer dere best. 

Dette kan kurset inneholde:

Titler, ingresser og andre innledninger:

Kurset vil fokusere på hvordan man skriver korte og informative titler, ingresser og andre innledninger som fanger lesernes oppmerksomhet og gir en god introduksjon til artikkelen.

Sitatenes forbannelse:

Dette kurset vil lære deltakerne hvordan man bruker sitater på en effektiv måte i artikler, og hvordan man kan unngå å bruke sitater som ikke gir merverdi til artikkelen.

Profilen og portrettet:

Dette kurset vil fokusere på hvordan man skriver profiler og portretter av personer eller organisasjoner, og hvordan man kan få leserne engasjert og interessert i historien.

Langsakene:

Kurset vil lære deltakerne hvordan man skriver langsaker og dypdykkende artikler som gir en grundig og balansert analyse av et emne.

Individuelle tekstgjennomganger:

Dette kurset vil gi deltakerne muligheten til å få individuell feedback på sin skriving, og få råd og veiledning for å forbedre sin skriveferdighet.

Få fart på nyhetsspråket:

Kurset vil fokusere på hvordan man skriver kort og presist i nyhetsspråket, og hvordan man kan unngå å bruke tungt og komplekst språk.

Den gode historien:

Kurset vil lære deltakerne hvordan man skriver gode og engasjerende historier, og hvordan man bruker fortellerteknikker for å fange lesernes interesse og holde dem interessert.

Den gode notisen:

Dette kurset vil lære deltakerne hvordan man skriver korte nyhetsnotiser som gir en god og presis oppsummering av en sak.

Det store fortellekurset:

Dette kurset vil lære deltakerne hvordan man skriver lange fortellinger og featureartikler, og hvordan man bruker en kombinasjon av faktisk informasjon og fortellerteknikker for å engasjere og begeistre leserne.

Ønsker du dette kurset til din bedrift? 

Kursleder

Empty space, drag to resize

Asgeir Olden

Kursleder, skriveguru og tidligere fagansvarlig hos Institutt for journalistikk

bIO
Asgeir Olden er en norsk journalist og forfatter med lang erfaring innen journalistikk og skriving. Han har blant annet jobbet som journalist og redaktør i en rekke aviser, og har også skrevet flere bøker. I tillegg har han undervist i skriving og journalistikk i en årrekke, og har holdt en rekke skrivekurs for bedrifter og organisasjoner i Norge. Han er kjent som en erfaren og dyktig kursleder som kan hjelpe deltakerne med å utvikle sine skriveferdigheter på en praktisk og inspirerende måte.
Empty space, drag to resize