Skreddersøm: Rykkekurs for norske forhold

Write your awesome label here.
Foto: Unsplash/ IJ

Hvorfor ta dette kurset?

Avisa Oslos egen rykkepioner Stig Kolstad lærer fra seg de viktigste rutinene ved hendelser etter mange år som både politiførstebetjent og rykkejournalist i VG og AO. Du får også etikk-trening fra Sindre Granly Medalen i Presseforbundet og lære viktigheten av å forstå egne reaksjoner, debriefing og kollegastøtte fra NJs Trond Idås.
Kurset er for deg som skal dekke ulykker, krim og kriser i Norge. Det kan være lokale eller nasjonale hendelser som uten forvarsel ryster samfunnet. Da lønner det seg å være godt forberedt, mentalt klar og vite hva man skal gjøre på åstedet, overfor mennesker i krise, presseetisk rundt publisering og etterpå. 

Dette lærer du:

  • Forberedelser: Mentalt, fysisk og utstyret som bør være på plass
  • Fremme på åstedet: Hva gjør du – hvem prater du med - og hva gjør du ikke?
  • Egen sikkerhet i skarpe situasjoner.
  • Kommunikasjon og rutiner i redaksjonen – hva fungerer?
  • Hva sier Vær Varsom-plakaten: Etiske dilemmaer i møte med folk i krise
  • Hva gjør du etter oppdraget: Reaksjoner – defusing – kollegastøtte

Praktisk informasjon

Kunnskapsdeling fra og med erfarne journalister og fagfolk samt dilemmatrening og refleksjonsoppgaver. Etter dette intensive kurset kurset skal du være godt rustet til å møte krevende hendelser i felt eller på desken. 

Kurset passer for journalister som vil være forberedt på å rykke når det skjer noe. Sommervikarer er også velkomne.

Det er ingen begrensning for antall deltagere.

Kursledere

Empty space, drag to resize

Stig Kolstad

Kursleder og journalist i Avisa Oslo.
BIO
Stig Kolstad jobber i Avisa Oslo. Han er tidligere politiførstebetjent, men er nå en av landets fremste «rykkere» som journalist for Avisa Oslo. Ofte før nødetatene på åsteder og med nesten 20 års erfaring som politi og journalist. 
Empty space, drag to resize

Sindre Granly Meldalen

Kursleder og jurist i Presseforbundet
BIO
Sindre Granly Meldalen jobber daglig med etikk og juss i Presseforbundet, med solid og fersk kunnskap om journalistiske dilemmaer i møte med kriser, katastrofer og personlige tragedier. Tidligere journalist og reportasjeleder i Dagbladet.
Empty space, drag to resize

Trond Idås

Kursleder og rådgiver i Norsk Journalistlag (NJ)
BIO
Trond Idås har jobbet i en årrekke med sikkerhet for mediefolk og er nesten i mål med en PhD der temaet er kollegers betydning for posttraumatisk stress og posttraumatisk vekst blant journalister som har vært på krevende oppdrag. Tidligere journalist og vaktsjef i Aftenposten. 

Ønsker du dette kurset til din bedrift?