Skreddersøm: AI for hele redaksjonen

   Kursledere: Henrik Brattli Vold, Ståle de Lange Kofoed og Agnes Walton
    Hvor: hos dere eller på Pressens Hus
   Kontakt oss for et pristilbud 
Write your awesome label here.

Foto: Unsplash

Hvorfor bestille denne kurspakken?

Er din redaksjon fremdeles usikker på hvordan dere kan bruke AI i hverdagen? Er dere fremdeles bekymret for det etiske som f.eks. kildevern, opphavsrett og datasikkerhet?
Mange redaksjoner har satt av ressurser til å jobbe framtidsrettet med kunstig intelligens, men trenger en hånd å holde i for å ta i bruk den nye teknologien på en trygg måte. Gjennom det nye modulsystemet til IJ, får dere en guide til alle de ulike bruksområdene og dere kan i over tid gi hele redaksjonen et kompetanseløft i kunstig intelligens

Vi har foreløpig 6 ulike moduler + noen tilleggsmoduler dere kan velge fra. Ta kontakt så kan vi sammen skreddersy hva akkurat din redaksjon trenger. Send meg en epost: mai.simonsen@ij.no 

Modul 1 - Introduksjon til AI - 2024 (halv dag)
Denne modulen gir redaksjonen grunnleggende innsikt i kunstig intelligens og gir dere en innføring i trygg bruk av AI, AI i journalistikken og hvordan dere kan bruke det i daglig arbeid. I tillegg får dere en lett innføring i etikk og ansvarlig bruk av AI.

Modul 2 - Bli en Prompting Guru (halv dag)
Å bruke og forstå en språkmodell, er et eget fag. I denne modulen lærer dere om prinsippene, og hvilke verktøy som egner seg best til hva. Hvordan snakke med Chat GPT, Midjourney, Perplexity og andre verktøy? Gir også innsikt i hvordan gå fra tekst til dypere analyser.

Modul 3 - Hvordan bruke AI til graving og research (hel dag)

Få en dypere forståelse for hva AI kan gjøre - og ikke gjøre. Vi ser på konkrete verktøy for informasjonsinnsamling, bearbeiding, analyse og presentasjon. I tilllegg får dere en praktisk del hvor man ser på de hvordan de ulike søkemåtene, gir deg informasjonen du trenger.

Modul 4 - Hvordan bruke AI smart i hverdagen? (WORKSHOP  - Hel dag)
I denne modulen hjelper vi redaksjonen å finne ut hvor dere bør legge AI-innsatsen fremover. Hvilke åpne verktøy bør dere bruke, og til hva. Hvilke skreddersydde verktøy behøver dere? Hva er redaksjonens AI-strategi?

Modul 5 - Bygg egne BOT-er (WORKSHOP - hel dag)
Hvilken hjelp trenger akkurat din redaksjon og hvordan kan en bot bidra?  Vi hjelper deg og din redaksjon å lage egne bot-er som gjør hverdagen deres enklere. F.eks. KapitAI for Kapital eller Kompisleseren til Schibsted

Modul 6 - Nytt om AI siden sist (halv eller hel dag)

Nesten ukentlig kommer det nye AI-verktøy for journalister og medier. IJ holder oss hele tiden oppdatert på det siste og utvikler nye kursmoduler gjennom 2024. Denne modulen er viktig for å stadig holde seg i førersetet og forstå hvilke muligheter som finnes der ute.

TILLEGGSMODULER

- ETIKK (3T) Sammen hjelper vi dere med å u
tarbeide redaksjonens AI-retningslinjer, samt ta et dpdykk i etikken
- OSINT (3-5 T) Dypdykk i åpen kilde-etteretning
- VERIFISERING (3-5 T) Hva er fake or not? Forstå hvordan man kan u
ndersøke om informasjon er ekte med AI
- RÅD+OPPFØLGING - 
Timesbasert oppfølging

Dette kan kurset inneholde:

  • I samråd med oss kommer vi frem til hvilke moduler som kan passe for din redaksjon.

Praktisk informasjon

Tiltaket er skreddersydd hver enkelt redaksjon, og vil ha en varighet på minimum én dag eller strekke seg over et år, med mulighet for planlegging i forkant og oppfølging i etterkant, basert på din redaksjons spesifikke behov og interesser.

Ønsker du dette kurset til din bedrift? 

Kursledere

Empty space, drag to resize

Henrik Brattli Vold

Stillingstittel:
fagansvarlig ved Institutt for journalistikk
BIO
Henrik har bakgrunn som journalist innen ulike områder som kultur, vitenskap, helse og gravesaker, og har jobbet for ledende norske mediebedrifter som Nettavisen, ABC Nyheter og NRK. I tillegg til å jobbe som journalist, har Vold også hatt utviklingsroller i NRK Sport og vaktsjef-, prosjektleder- og lederstillinger, som i NRK Kompetanse med ansvar for nettopplæringen i hele NRK. Han har særlig kompetanse innen verifisering/faktasjekk, AI for redaksjoner, samt hjelp til digitalisering og effektiv redaksjonell produksjon.
Empty space, drag to resize

Ståle de Lange Kofoed

Stillingstittel:
fagansvarlig ved Institutt for journalistikk
BIO
Ståle de Lange Kofoed er ekspert i digital research og informasjonsinnhenting i åpne kilder. Han har også ulike spesialkurs innen nisjer og aktuelle tema. Ståle har dessuten solid erfaring med undersøkende journalistikk og innovasjon i redaksjonen. Hvert år holder han Skups Graveskole sammen med Skup.
Empty space, drag to resize

Agnes Walton

Stillingstittel:
fagansvarlig ved Institutt for journalistikk
BIO
Agnes Walton er journalist og videoprodusent, og har en mastergrad i miljøvitenskap. Hun var tidligere seniorreporter for New York Times Opinion, og har produsert nyhets-TV for klimadesken til VICE/HBO, samt laga flere dokumentarfilmer og podkast for VICE News og HULU. Agnes vant to News and Documentary Emmy i 2021 og fikk en nominasjon i 2022.
Empty space, drag to resize