Brittany Luse, NPR (USA) // Love Lyssarides, Sveriges Radio(SE) // Trude Lorentzen, NRK (NO) // Harald Eia, (NO) // Kari Hesthamar, Svarttrost (NO) // Tore Sagen, (NO) //Ingrid Torjesen, NRK (NO) // Nils Jakob Langvik, Svarttrost (NO) //

KONFERANSIER: 
Galvan Mehidi, (NRK) 
DATO: 10. april 
NÅR: 08.30 - 18.30
STED: Pressens hus, Oslo

NB: KUN 120 BILLETTER!!!
Ta kontakt med [email protected] for grupperabatt

PODIVALEN 2024

Vi tar festivalsommeren på forskudd og inviterer til en ny møteplass for podkastbransjen; nemlig Podivalen!
En festlig, faglig festival for podfolk, lydfolk, journalister og fortellere. 

 Podkastbransjen setter nye lytterekorder, men mangler en egen festival. Podivalen er derfor et nytt tilskudd - startet opp av podkastfolk fra produksjonsselskapet Fenomen og Institutt for journalistikk. 

 Vi samler flinke folk som vi ønsker å lære av, vi blikker framover mot podårene som kommer og møter menneskene bak noen av Norges og verdens største podsuksesser. Og ikke glem at det blir fest på kvelden.

Velkommen!

PROGRAM

08.15/
09.00

REGISTRERING

Vis frem kvittering i døra og motta ditt festivalarmbånd for dagen. Påfyll med kaffe
og vafler. 

09.00/
09.45

MYSTERIET ADAM - Norges største pod akkurat nå! 

Serien om Norges og kanskje Europas aller underligste kriminalsak. Det siste året har NRKs podkast-dokumentarister Trude Lorentzen og Askild Matre Aasarød dykket inn i den utrolige historien om Adam. Hvordan ble denne historien til og hva forklarer dens popularitet? 

10.00/
10.45

EKERÖSVINDLAREN OG THE SWEDES
 - slik gjorde vi det!

Love Lyssarides, korrespondent i Sveriges Radio, vant Prix Europa med Ekerösvindlaren og har også laget den undersøkende serien "The Swedes" om drap og forsvinning på New Zealand. Et fortellertalent utenom det vanlige.

PAUSE

11.00/
11.20

HVORDAN GÅR DET I PODKAST-MARKEDET NÅ?

Hva er egentlig ståa i podcastmarkedet i dag, og hvordan har man kommet hit? Vi ser på de store trendene i markedet nå og hva fremtiden bringer.

11.20/
11.40

TO PAY OR NOT TO PAY? Podimo og Podme

Podme og Podimo er blant de største aktørene innen betalingsbasert lytterinnhold, og har siden 2021 kjempet om lytterne. De gikk hardt ut med høye honorarer, og store ambisjoner for seg selv, podkasterne og lytterne. Men hvordan går det med dem tre år senere og hva har de lært?

11.40/
12.00

VÅR NYE LYDSTRATEGI

VG oppløser podkastavdelingen, men satser på lyd. VGs nyansatte lydsjef Emilie Hald Torp kommer til Podivalen og forklarer tankene bak omorganiseringen og hvordan VGs podkaster skal klare å fortsette å vokse og generere flere lyttere blant VGs lesere.

LUNSJ

13.00/
13.45

DEBATT: Drama uten dreping?

Mord, mysterier og svindlere dominerer poddramaene. Men hva skal egentlig til for å lage en pod som holder spenningen helt uten lovbrudd? Og kommer publikummet noen gang til å få nok av true crime? Deltakere oppdateres fortløpende. Debatten ledes av Agnes Walton (Miljømordpodden The Crisis og IJ) 

14.00/
14.45

25 RÅD PÅ 45 MINUTTER

Flinke folk i bransjen kommer til Podivalen for å gi sine aller beste podkasttips. Lurer du på hvordan du lager best mulig innhold for lytterne, eller hva slags verktøy som er nyttig i arbeidet med å lage podkast? Ta med penn og papir og skriv ned rådene fra de som kan det.Ledet av Line Alsaker (Fenomen) 

15.00/
15.45

TORE OG HARALDS PODKAST - HVA HAR VI LÆRT?  

Tore Sagen og Harald Eia har hver for seg lagd suksessfulle podkast og radioprogram i årevis, og de siste to årene har de sammen lagd over 50 episoder av “Tore og Haralds podkast”. Hvordan lager de suksesspodden og hvilke råd vil de gi til andre som lager podkast?

16.00/
17.00

THE ART OF THE INTERVIEW

Vi avslutter PODIVALEN 2024 med selveste Brittany Luse fra NPR. Luse er en prisvinnende programleder, produsent og journalist som leder kulturmagasinet It’s Been a Minute. Luse guider oss gjennom hva hun har lært om kunsten å gjennomføre et godt intervju med store personligheter fra poeter til politikere, popstjerner og professorer. (Engelsk)

17.00
19.00

FESTIVALBAREN ÅPNER

Vi mingler og koser oss utover kvelden.

MASTERCLASS

TBA

Å FORTELLE MED LYD

Lydens betydning utenfor intervjuet med Nils Jakob Langvik (Svarttrost), Ingrid Torjesen (NRK) og Kari Hesthamar (Svarttrost)

TBA

HOW TO ENGAGE YOUNG AND DIVERSE AUDIENCES

Brittany Luse fra NPR tar hver uke tak i temaet “alle” snakker om og gir den en ny vri i samtale med unge kulturpersonligheter, trendsettere og eksperter. 

PODIVALEN ER ET SAMARBEID MELLOM: