Brittany Luse, NPR (USA) // Love Lyssarides, Sveriges Radio(SE) // Trude Lorentzen, NRK (NO) // Harald Eia, (NO) // Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne, Podme (NO) //Kari Hesthamar, Svarttrost (NO) // Tore Sagen, (NO) //Ingrid Torjesen, NRK (NO) // Nils Jakob Langvik, Svarttrost (NO) // Mikkel Niva, Podme (NO)Odd-Magnus Williamson (NRK), Amalie Stuve (NRK)

KONFERANSIER: 
Galvan Mehidi, (NRK) 
DATO: 10. april 
NÅR: 08.30 - 18.30
STED: Pressens hus, Oslo

NB: KUN 120 BILLETTER!!!
Ta kontakt med mai.simonsen@ij.no for grupperabatt

PODIVALEN 2024

Vi tar festivalsommeren på forskudd og inviterer til en ny møteplass for podkastbransjen; nemlig Podivalen!
En festlig, faglig festival for podfolk, lydfolk, journalister og fortellere. 

 Podkastbransjen setter nye lytterekorder, men mangler en egen festival. Podivalen er derfor et nytt tilskudd - startet opp av podkastfolk fra produksjonsselskapet Fenomen og Institutt for journalistikk. 

 Vi samler flinke folk som vi ønsker å lære av, vi blikker framover mot podårene som kommer og møter menneskene bak noen av Norges og verdens største podsuksesser. Og ikke glem at det blir fest på kvelden.

Velkommen!

PROGRAM

08.15/
09.00

REGISTRERING

Vis frem kvittering i døra og motta ditt festivalarmbånd for dagen. Påfyll med kaffe
og vafler. 

09.00/
09.45

MYSTERIET ADAM - Norges største pod akkurat nå! 

Serien om Norges og kanskje Europas aller underligste kriminalsak. Det siste året har NRKs podkast-dokumentarister Trude Lorentzen og Askild Matre Aasarød dykket inn i den utrolige historien om Adam. Hvordan ble denne historien til og hva forklarer dens popularitet? 

10.00/
10.45

EKERÖSVINDLAREN OG THE SWEDES
 - slik gjorde vi det!

Love Lyssarides, korrespondent i Sveriges Radio, vant Prix Europa med Ekerösvindlaren og har også laget den undersøkende serien "The Swedes" om drap og forsvinning på New Zealand. Et fortellertalent utenom det vanlige.

PAUSE

11.00/
11.20

VÅR NYE LYDSTRATEGI

VG oppløser podkastavdelingen, men satser på lyd. VGs nyansatte lydsjef Emilie Hald Torp kommer til Podivalen og forklarer tankene bak omorganiseringen og hvordan VGs podkaster skal klare å fortsette å vokse og generere flere lyttere blant VGs lesere.

11.20/
11.40

TO PAY OR NOT TO PAY? Podimo og Podme

Podme og Podimo er blant de største aktørene innen betalingsbasert lytterinnhold, og har siden 2021 kjempet om lytterne. De gikk hardt ut med høye honorarer, og store ambisjoner for seg selv, podkasterne og lytterne. Men hvordan går det med dem tre år senere og hva har de lært? Med Lina Tandberg (Podimo) og Mathias Lisberg (Podme)

11.40/
12.10

12 ÅR MED PODKAST - veien fra total frihet til betalingsapp!

Komikerduoen Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne har laget hundrevis av episoder av podkasten Tusvik & Tønne. De startet helt fristilt, men med suksessen kom annonsørene og etter hvert ble de hentet inn til Podme og ligger nå bak betalingsmur. Hvordan har denne reisen vært? Hvordan har overgangen fra fri til redaktørstyrt podkast vært, og hvordan er forskjellen på å være i en betalingsapp kontra å være åpent tilgjengelig?

LUNSJ

13.00/
13.45

DEBATT: Drama uten dreping?

Mord, mysterier og svindlere dominerer poddramaene. Men, hva skal egentlig til for å lage en pod som holder spenningen helt uten lovbrudd? Og kommer publikum noen gang til å få nok av true crime? Med Ole Martin Hafsmo, Skitbyen (NRK), Kari Hesthamar (Svarttrost), Mathias Lisberg (Podme) - ledes av Agnes Walton (Miljømordpodden The Crisis og IJ)

14.00/
14.30

DESKEN BRENNER

Humornyhetspodkasten "Desken Brenner" er en av de aller nyeste satsningene til NRK, og ble på rekordtid lagt merke til. Den ble lansert i slutten av januar, og er allerede på 13. plass på Podtoppen. Hvordan har de jobbet og hvordan er det å lage ukentlige humornyheter? Med prosjektleder Jan Terje Østerberg, programleder Marius Thorkildsen, Odd-Magnus Williamson (NRK) og Amalie Stuve (NRK).

14.30/
15.00

20 RÅD PÅ 30 MINUTTER

Flinke folk i bransjen deler sine beste podkasttips. Lurer du på hvordan du lager best mulig innhold for lytterne, eller hva slags verktøy som er nyttig i arbeidet med å lage podkast? Ta med penn og papir. Med Mikkel Niva (Podme/NRK), Synva Hjørnevik (Svarttrost), Kjetil Saugestad (NRK), Niklas Baarli (Podimo) og Line Alsaker (Fenomen) 

FESTIVALBAREN ÅPNER

15.15/
15.45

TORE OG HARALDS PODKAST - HVA HAR VI LÆRT?  

Tore Sagen (Podme) og Harald Eia (Podme) har hver for seg lagd suksessfulle podkast og radioprogram i årevis, og de siste to årene har de sammen lagd over 50 episoder av “Tore og Haralds podkast”. Hvordan lager de suksesspodden og hvilke råd vil de gi til andre som lager podkast?

16.00/
16.45

THE ART OF THE INTERVIEW (LIVE) med Ingrid Bolsø Berdal

Vi avslutter PODIVALEN 2024 med Brittany Luse fra NPR. Luse er en prisvinnende programleder, produsent og journalist som leder kulturmagasinet It’s Been a Minute, og er kjent for sine dybdeintervjuer. I samtale med skuespillertalentet Ingrid Bolsø Berdal utforsker hun blant annet makt og kreativitet i forholdet mellom skuespiller og regissør, hvordan Westworld spådde AI-inntoget for femti år siden, og hvorfor vi elsker dystopiske historier om fremtiden. 

17.00
19.00

PIZZA, LYD, BAR OG MINGLING

Vi mingler og koser oss utover kvelden.

MASTERCLASS

11.00/
12.00

Å FORTELLE MED LYD
(10 plasser)

Lydens betydning utenfor intervjuet med Nils Jakob Langvik (Svarttrost) og Ingrid Torjesen (NRK)

13.00/
14.30

THE ART OF THE INTERVIEW
(6 plasser)

Brittany Luse fra NPR tar hver uke tak i temaet “alle” snakker om og gir den en ny vri i samtale med unge kulturpersonligheter, trendsettere og eksperter. 

PODIVALEN ER ET SAMARBEID MELLOM: