Nyhetsspråket

Kursleder: Asgeir Olden
  • 22 leksjoner
  • Tilgang i 6 måneder.
    Du får tilgang med en gang etter kjøpt kurs.

    Har du spørsmål, ta kontakt på kurs@ij.no.
  • Kr 4 500 inkl. mva.
Write your awesome label here.

Hvorfor ta dette kurset?

Du har snakket med kilder, lest dokumenter og gravd i arkiver og statistikker. Nå skal saken skrives. Dette er et kurs om hvordan du gjør akkurat det. 

Har du noen gang hoppet av en nyhetssak fordi den er tungt skrevet, inneholder ubegripelige ord eller rett og slett er dønn kjedelig? Da er du ikke alene. Nyhetsspråket skal være lett tilgjengelig og presist, men det er ingen grunn til at det skal være banalt eller kjedelig. I dette kurset går vi systematisk gjennom hvordan du bruker språket i nyhetssaker.

Dette lærer du:

  • hvordan nyhetssaker er bygget opp, hvordan du velger vinkel og hvordan du bruker sitater, faktarammer, ord og tall. 
  • nyhetssetningene og hvordan du kan bruke substantiver, verb og adjektiver. 
  • vi vier mye plass til titler, mellomtitler og ingresser, og under hvert punkt legger vi vekt på hvordan du kan variere uttrykket ditt. 

Praktisk informasjon

Til sammen skal du være godt skodd for å skrive nyhetssaker etter dette kurset. 

Når du kjøper et nettkurs, får du umiddelbart tilgang til kurset. Tilgangen varer i 6 måneder og i denne perioden står du fritt til å ta leksjoner når det måtte passe deg.

Frilansere og arbeidsledige som er medlem av Norsk Journalistlag har egne støtteordninger for deltakelse på IJ sine kurs. Les mer her >> 

Kursleder

Empty space, drag to resize

Asgeir Olden

Kursleder, journalist og forfatter
BIO
Asgeir Olden er en norsk redaktør og kursholder. Han er forfatter av ni bøker, og har tidligere vært journalist og redaktør i Sunnmørsposten, Dag og Tid, Bergens Tidende, Nynorsk Pressekontor og nestleder og fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk.

Ønsker du dette kurset til din bedrift?