Forhåndspåmelding: Klimajournalistikk - kurs og verktøy høst 2023

   Kursleder: Agnes Walton
Write your awesome label here.

Fra klimakonferansen Artic Frontiers i Tromsø februar i år hvor de diskuterte klimaendringene, men også klima og journalistikk. Foto: /IJ

Nye verktøy for fremtidens klimajournalistikk

Den siste tiden har IJ jobbet i et nordisk prosjekt for å utvikle kurs og verktøy som kan bidra til å styrke klimajournalistikken. Og det trengs, skal vi tro to ferske innsiktsprosjekter fra Faktisk.no og Schibsteds innovasjonslab IN/LAB som ble presentert på Pressen hus nylig. Til sammen peker de to prosjektene på et behov for journalistikk om klimaet som treffer brukernes ønsker og samfunnets behov bedre enn vi får til i dag. 
IJs nordiske prosjekt har samtidig undersøkt hva mediene trenger for å finne og formidle klimastoff. Basert på behovene hos små og store redaksjoner kommer det kurs, seminarer og praktiske verktøy for journalister og redaksjonelle ledere fremover.
IJ har knyttet til oss Agnes Walton som vil ha ansvar for kursene. Agnes er utdannet klimaviter, og har bodd i USA siste ti årene og jobbet som journalist for publikasjoner som NY Times og Vice. 

Det blir blant annet lederseminar, Cop 28-forberedelser og kurs for journalister. 

Vil du varsles når kursdatoene er klare?