Vi har mottatt din søknad. 

Takk for at du søkte deg til vårt kurs. 

Du hører videre fra oss i løpet av kort tid. Hvis du lurer på noe annet, ta gjerne kontakt på kurs@ij.no 

Vennlig hilsen kursadministrasjonen hos Institutt for journalistikk!

Bak kulissene på COP28

Foredragsholdere: Espen Barth Eide, Klima- og miljøminister og Agnes Bridge Walton, ved Institutt for Journalistikk
Write your awesome label here.
Foto: Agnes Walton (IJ), Espen Barth Eide, Klima- og miljøminister (Norge), Fiona Harvey, Environment Correspondent i The Guardian, Nils Røkke er direktør for bærekraft i SINTEF, Morten Langfeldt Dahlback, leder for utvikling og teknologi i Faktisk.no.

Hold deg oppdatert på nye kurs!

IJ slipper kurs og andre spennende kompetansetiltak fortløpende. Meld deg på i dag og få alt i innboksen. 
Takk for din påmelding. Ha en fortsatt fin dag videre!
Ulevelig varme, brann, flom og rasert infrastruktur. Det var sommeren 2023. Når det samlede klimadiplomatiet møtes på årets toppmøte i Dubai vil de måtte svare for seg: Hva gjør vi nå? 

Dekker du klimaendringene? Vil du forstå hva som skjer bak kulissene på FNs klimamøte COP-28 i Dubai? IJs klimaseminar for nordiske journalister hjelper deg å tolke de store diskusjonene, konfliktene og resultatene fra forhandlingene. Du møter eksperter, toppolitikere og noen av de dyktigste reporterne på feltet. Klima- og miljøminister Espen Barth Eide gir et innblikk i Norges prioriterte saker på toppmøtet. Agnes Walton, Institutt for Journalistikk, vil snakke om hvordan man gir klimatoppmøtet relevans «hjemme» med lokal vri. 

PROGRAM

08.30 - 09.00: Oppmøte
09.00 - 09.30: Velkomst og innledning. Moderator Agnes Walton, miljøviter, journalist og fagmedarbeider hos Institutt for journalistikk
09.30 - 10.30: Felles nordisk ministermøte med Espen Barth Eide, Klima- og miljøminister (Norge), Dan Jørgensen, Minister for globalt klimasamarbeid (Danmark) og Mattias Frumerie, Klimaambassadør og sjefsforhandler (Sverige). Moderator Svein Tore Bergestuen
  •    Hva er de nasjonale posisjonene og bidragene til COP28-forhandlingene?
  •    Hvilke forskjeller og samarbeidslinjer finnes det mellom de nordiske landene?
  •    Hvordan vil de forholde seg til toppmøtets viktigste temaer?

10.30 - 10.45: Kaffe og kort oppsummering. Hva kan vi ta med oss fra ministermøtet?
10.45 - 12.00: Fra møterommet til virkeligheten
  • Hvordan dekker norske medier klima og COP-møtene og hva kan gjøres bedre? Ved Morten Langfeldt Dahlback, leder for utvikling og teknologi i Faktisk.no
  • Klimaløsninger på COP-dagsorden, hvordan ser de ut i praksis? Og hvordan vil klimateknologien forandre Norge? Ved Nils Røkke direktør for bærekraft i SINTEF

12.00 - 13.00: Lunsj
13.00 - 14.00: EUs klimastrategi på COP28. Ved Kurt Vandenberghe, generaldirektør for climate action (DG CLIMA), Europakommisjonen ,og toppforhandler ved COP28.
14.00 - 14.45: Slik dekker jeg COP v/ Fiona Harvey, Environment Correspondent i The Guardian.
14.45 - 15.00: Oppsummering

Dette lærer du:

  • Kurset retter seg mot journalister som skal dekke COP-28 og/eller klimafeltet, inkludert journalister fra lokale medier og nisjemedier.
  • Hvordan funker et COP-møte, hva skal forhandles og hva står på spill?
  • Hvilke sakskomplekser er politikere og journalister fra Sverige, Norge og Danmark opptatt av?
  • Hvordan bryter du ned kompliserte beregninger og teknisk språk til konkrete, relevante saker? 

Praktisk informasjon

Seminaret er på Pressens hus i Oslo, og kan også kan følges digitalt. Deler av dagen blir det felles streamede sesjoner mellom Sverige, Danmark og Norge.

Det blir kaffe, lunch og snacks gjennom dagen.   

Frilansere og arbeidsledige som er medlem av Norsk Journalistlag har egne støtteordninger for deltakelse på IJ sine kurs. Les mer her >>

Foredragsholdere

Espen Barth Eide

Klima- og miljødepartementet, Klima- og miljøminister
BIO
Espen Barth Eide er norsk politiker (A) og statsviter. Han sitter for tiden som klima- og miljøminister i Jonas Gahr Støres regjering. Han har vært medlem av Stortinget siden 2017 og representert Arbeiderpartiet. 
Empty space, drag to resize

Agnes Bridge Walton

Journalist, miljøviter og fagmedarbeider hos Institutt for Journalistikk
BIO
Agnes Walton er journalist, videoprodusent og miljøviter. Hun var tidligere seniorreporter for New York Times Opinion, var stiftende medlem av klimadesken til VICE/HBO, og har laget dokumentarfilm og podkast. Walton vant to News and Documentary Emmy i 2021 og fikk en nominasjon i 2022 for gravende journalistikk. 
Empty space, drag to resize

Fiona Harvey 

Miljøjournalist i The Guardian.
BIO
Fiona Harvey har dekt miljø- og klimasaker siden 2004, først for Financial Times og senere for the Guardian. Hun har deltatt på samtlige klimatoppmøter siden 2004 og vant gullmedaljen fra Society of Environmental Journalists for sin omfattende og gravende dekning av COP26 i Skottland.
Empty space, drag to resize

Nils Røkke

Direktør for bærekraft i SINTEF
BIO
Nils Røkke er direktør for bærekraft i SINTEF, som forsker på klimateknologi, fornybar energi og lavutslippsløsninger. Han leder European Energy Research Alliance (EERA) som organiserer over 50 000 energiforskere og har deltatt på klimatoppmøter siden COP15 i København. Røkke har ledet forskningsprosjekt innen CCS og hydrogen.

Kurs: + overskrift på kurset

Trykk på knappen over for å gå inn i kursrommet. 
I kursrommet finner du praktisk informasjon, program og annet.

Programmet, oppgaver og innholdet i kurset