Skreddersøm: AI-starthjelp for mindre redaksjoner

   Kursleder: Henrik Brattli Vold
    Hvor: hos dere eller på Pressens Hus
   Kontakt oss for et pristilbud 
Write your awesome label here.

Foto: Privat

Hvorfor bestille dette tiltaket?

Har du hørt om AI, men er usikker på hvordan det påvirker din redaksjon, spesielt når det gjelder etiske bekymringer som kildevern, opphavsrett og datasikkerhet?
Store redaksjoner har satt av ressurser til å jobbe framtidsrettet med kunstig intelligens - mindre redaksjoner kan ha utfordringer med å ta den nye teknologien i bruk på en trygg måte. Gjennom dette tiltaket får hele redaksjonen et kompetanseløft i kunstig intelligens, og samtidig tar de del i en redaksjonell workshop, der målet er å komme opp med redaksjonelle retningslinjer, en enighet om hvilke muligheter redaksjonen vil gripe, og hva de vil unngå. 
Dette kurset er spesielt utviklet for mindre redaksjoner med begrensede tekniske ressurser. Det kreves ingen forkunnskaper i AI eller programmering, og dere vil få en rekke verktøy dere kan ta i bruk umiddelbart.

Dette kan kurset inneholde:

  • Hva er generativ AI, og hvordan kan det anvendes i en redaksjon?
  • Hvordan navigerer man i farvannet av kildevern, opphavsrett og datasikkerhet når AI tas i bruk?
  • Hvordan kan AI brukes for å effektivisere arbeidet uten å kompromittere etiske prinsipper?Vi involverer hele teamet i praktiske øvelser, slik at kunnskapen sitter i fingrene etter endt kurs.

    Med deg får du et enkelt rammeverk for å starte prosessen i redaksjonen. 

Praktisk informasjon

Tiltaket er skreddersydd hver enkelt redaksjon, og vil ha en varighet på minimum én dag, med mulighet for planlegging i forkant og oppfølging i etterkant, basert på din redaksjons spesifikke behov og interesser.

Ønsker du dette kurset til din bedrift? 

Kursleder

Empty space, drag to resize

Henrik Brattli Vold

Stillingstittel:
fagansvarlig ved Institutt for journalistikk
BIO
Henrik har bakgrunn som journalist innen ulike områder som kultur, vitenskap, helse og gravesaker, og har jobbet for ledende norske mediebedrifter som Nettavisen, ABC Nyheter og NRK. I tillegg til å jobbe som journalist, har Vold også hatt utviklingsroller i NRK Sport og vaktsjef-, prosjektleder- og lederstillinger, som i NRK Kompetanse med ansvar for nettopplæringen i hele NRK. Han har særlig kompetanse innen verifisering/faktasjekk, AI for redaksjoner, samt hjelp til digitalisering og effektiv redaksjonell produksjon.
Empty space, drag to resize