Excel og Google regneark for journalister

Kursleder: Trygve Aas Olsen
  • 19 leksjoner
  • Tilgang i 6 måneder.
    Du får tilgang med en gang etter kjøpt kurs.

    Har du spørsmål, ta kontakt på kurs@ij.no.
  • Kr 3 500 inkl. mva.
Write your awesome label here.

Hvorfor ta dette kurset?

Når du graver, må du ha skikkelig verktøy. Og regneark er graveredskap for journalister. Dette er et grunnkurs, det krever ingen forkunnskaper.

Noen ganger trenger du hjelp til å se hva som er størst og minst, hvor saken ligger. Tenk at du har en liste over alle trafikkulykker i ti kommuner de siste 40 årene – med alle detaljer – og vil finne fram til de ti alvorligste.
Slike lister kan du få av Statens Vegvesen, som regneark, og det tar ikke mange minuttene å redusere noen tusen trafikkhendelser til en liste med de ti verste dødsulykkene. På dette kurset lærer du å gjøre nettopp dette. 

Dette lærer du:

  •  å skrive i regneark, og utføre enkle regneoppgaver. 
  • Du lærer også å laste ned regneark fra databaser og registre
  • Sortere og filtrere store datamengder - slik at du finner det du leter etter. 

Praktisk informasjon

Kurset kommer i to versjoner: Én for deg som har programmet Excel installert på datamaskinen din, og én for deg som ikke har det – da bruker du Google regneark. 

Når du kjøper et nettkurs, får du umiddelbart tilgang til kurset. Tilgangen varer i 6 måneder og i denne perioden står du fritt til å ta leksjoner når det måtte passe deg.

Frilansere og arbeidsledige som er medlem av Norsk Journalistlag har egne støtteordninger for deltakelse på IJ sine kurs. Les mer her >>

Kursleder

Trygve Aas Olsen

Kursleder, tidligere journalist og fagmedarbeidere hos IJ
BIO
Trygve Aas Olsen er fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk og har tidligere jobbet i Dagbladet, Journalisten og Dagens Næringsliv. Han lærer deg å finne fakta. Aas Olsen holder kurs i research, økonomi, offentlighet og innsyn, skriving og ledelse. Han evaluerer produkter og gir råd ved produktutvikling.
Empty space, drag to resize

Ønsker du dette kurset til din bedrift?