Vi har mottatt din søknad. 

Takk for at du søkte deg til vårt kurs. 

Du hører videre fra oss i løpet av kort tid. Hvis du lurer på noe annet, ta gjerne kontakt på kurs@ij.no 

Vennlig hilsen kursadministrasjonen hos Institutt for journalistikk!

Bli trygg foran kamera - Høst 2023

Kursleder: Leif Arne Danielsen, IJ og Torben Schou
Write your awesome label here.
Foto: Unsplash/ IJ

Hold deg oppdatert på nye kurs!

IJ slipper kurs og andre spennende kompetansetiltak fortløpende. Meld deg på i dag og få alt i innboksen. 
Takk for din påmelding. Ha en fortsatt fin dag videre!

Hvorfor ta dette kurset?

Journalister og andre historiefortellere må stadig oftere opptre i videoreportasjer. For mange er det naturlig, for andre litt skummelt og krevende. Heldigvis er det kort vei til å bli tryggere foran kamera med god coaching, enkle grep og at du er bevist din egen kommunikasjon.
På dette kurset hjelper vi med å gjøre deg eller dine medarbeidere komfortabel og god foran kameraet. Det sparer både frustrasjon og tid – og gir bedre formidling.
Kurset er en blanding av teori, personlig coaching med gode råd, hjelp til å bruke velutprøvde metoder, men mest av alt praktisk trening i å gå live på kamera sammen med en av skandinavias dyktigste tv-produsenter.

Dette lærer du:

  • Hvordan du ordlegger deg, og hva du kommuniserer med kroppsspråket
  • Tips og metoder for å være aktiv i kamera
  • Målet er at du skal finne din egen personlige stil. For dersom du klarer å være deg selv, fremstår du mer ærlig og troverdig og oppgaven blir i tillegg lettere for deg og de du eventuelt samarbeider med.
  • Etter kurset skal du være trygg, komfortabel og god enten du er ute i felt og skal gå live eller jobbe foran kamera i studio og på reportasjer.

Praktisk informasjon


Frilansere og arbeidsledige som er medlem av Norsk Journalistlag har egne støtteordninger for deltakelse på IJ sine kurs. Les mer her >>

Kursledere

Leif Arne Danielsen, IJ

Kursholder og fagmedarbeider IJ

BIO
Leif Arne Danielsen er tidligere fotojournalist i avisa Tromsø og har ansvar for IJs kurs i foto og video. I de senere årene har han fokusert på mobiltelefonen som journalistisk verktøy, og har utviklet seg til å bli en ekspert på bilde og videoproduksjon med mobiltelefonen. Leif Arne har også kompetanse på research, bruk av digitale verktøy (som kunstig intelligens), digital sikkerhet og datastøttet journalistikk.
Empty space, drag to resize

Torben Schou

Kursholder og TV-, video og nyhetsprodusent, Danmarks Radio
BIO
Torben er en av Skandinavias mest kreative fortellere, Torben Schou fra DR-TV, har produsert TV- og videohistorier i nesten 25 år om nyheter, sport, dokumentarer, underholdning, reiser og mye annet. Kanskje kjenner du ham allerede fra mange kurs ved Institutt for journalistikk, hvor han er en av de mest brukte lærerne. Han har rykte på seg for å være en konstruktiv, men også ærlig, trygg og inspirerende kursleder som mange kommer igjen og igjen for å lære fra.

Kurs: + overskrift på kurset

Trykk på knappen over for å gå inn i kursrommet. 
I kursrommet finner du praktisk informasjon, program og annet.

Programmet, oppgaver og innholdet i kurset

Ønsker du dette kurset til din bedrift?