Bli sikker i rettskriving

Kursleder: Ingunn Blindheim
 • 25 leksjoner
 • Tilgang i 6 måneder.
  Du får tilgang med en gang etter kjøpt kurs.

  Har du spørsmål, ta kontakt på kurs@ij.no.
 • Pris: 3 500 (ink. moms)
Write your awesome label here.

Hvorfor ta dette kurset?

Mediene og annen skriftlig informasjon er fulle av skrivefeil, og få ting irriterer leseren mer enn det. Skriftlig slurv kan svekke tilliten til skribenten og teksten – og i verste fall bedriften. De færreste skriver helt korrekt. I dette nettkurset lærer du viktige skriveregler og blir bevisst på hvilke skrive- og språkfeil som går igjen i mediene. Dermed kan du styre unna fallgruvene. 

Målet med kurset er at du skal bli sikrere i rettskriving, slik at du blir mer effektiv når du skriver, og får mer fornøyde lesere. Kurset er rettet spesielt mot journalister, men alle som skriver i jobben, vil kunne ha stort utbytte av det.Målet med kurset er at du skal bli sikrere i rettskriving, slik at du blir mer effektiv når du skriver, og får mer fornøyde lesere. Kurset er rettet spesielt mot journalister, men alle som skriver i jobben, vil kunne ha stort utbytte av det. De færreste skriver helt korrekt.

I dette nettkurset lærer du viktige skriveregler og blir bevisst på hvilke skrive- og språkfeil som går igjen i mediene. Dermed kan du styre unna fallgruvene. 

Dette lærer du:

 • de vanligste stavefeilene
 • typiske språkblemmer (de/dem, og/å, lenger/lengre o.l.)
 • ord og uttrykk som ofte blir forvekslet
 • stor og liten forbokstav
 • tegnsetting
 • de mest utbredte kommafeilene

Praktisk informasjon

Leksjonene er korte, på rundt fem minutter, med en masse eksempler hentet fra mediene, og med gode tips til hva du kan gjøre i tvilstilfeller. Du behøver ikke å ta leksjonene i den oppsatte rekkefølgen, men kan starte med det som du trenger mest. Etter hver leksjon får du en quiz der du kan teste deg selv. 

Når du kjøper et nettkurs, får du umiddelbart tilgang til kurset. Tilgangen varer i 6 måneder og i denne perioden står du fritt til å ta leksjoner når det måtte passe deg. Frilansere og arbeidsledige som er medlem av Norsk Journalistlag har egne støtteordninger for deltakelse på IJ sine kurs. Les mer her >> 

Kursleder

Empty space, drag to resize

Ingunn Blindheim

Kursleder, litteraturviter og språkentusiast
BIO
Ingunn har 25 års erfaring som språkvasker og korrekturleser for forlag som Cappelen Damm, Gyldendal og Aschehoug. I tillegg kvalitetssikrer hun tekster for bedrifter, tidsskrifter og privatpersoner.

Ønsker du dette kurset til din bedrift?